НОВИНИ


Бизнесмен: Държавата да прави бизнес е все едно кастрат да има деца

6 5454 12.03.2017
Бизнесмен: Държавата да прави бизнес е все едно кастрат да има деца
Ивайло Пенчев

Държавата не трябва да се занимава с бизнес. Държавните фирми трябва да бъдат закрити, защото съществуват, за да могат чиновниците да крадат. Това каза в студиото на „120 минути” директорът на „Уолтопия” Ивайло Пенчев.


„Държавата да прави бизнес е все едно кастрат да прави деца, това е обречена кауза”, категоричен беше той и допълни: „Политик работни места не създава, политик заплата не дава. Предприемачите са единствените хора на белия свят, които създават работни места. Политиците създават работни места в държавната администрация, която е паразитен организъм”.

 

Според него всеки бизнес, който зависи от държавата или от европейските фондове е „мъртвороден”. Еврофондовете са хранилка на корупцията. Те са като вируси, които развъждат копурцията. Бизнес  с политици създават тези, които крадат. Пенчев призна, че „Уолтопия” също е получавала пари от ЕС, но това е било резултат от алчност защото „гледаме, че всички влачат еврофондове. Срам ме е, че взех пари от еврофондове.

Пенчев за пореден път се сблъсква с администрацията. Той написа гневно писмо на „София Тех Парк”, в което обяснява, че докато на неговата фирма се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда, всичко останало в комплекса практически не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт.

Пенчев обясни, че докато общината в „Младост” бавела процедурата за превръщането на офис в банков клон, друга институция се възползвала и наложила санкция на „Уолтопия”. На този фон, компанията инвестирала и в новата индустриална зона край Божурище. Построил съм завод, година и три месеца този завод чака ток, посочи предприемачът. Държавата имала задължение до края на 2015 г. да осигури нужното свързване, но засега не го прави.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама