ПОЛИТИКА


Премиерът Герджиков уволни съветника си Гарелов заради Йончева

16 6766 14.03.2017
Премиерът Герджиков уволни съветника си Гарелов заради Йончева

Иван Гарелов е уволнен като медиен съветник на премиера Огнян Герджиков. Мистър ”Панорама” заяви, че причина за това е опитът му да ангажира правителството в защита на Елена Йончева в спора с Бойко Борисов.


Той устно ме уведоми, че съм уволнен като медиен съветник. Писмено все още не съм подписал нищо. Най-вероятно утре ще получа заповедта за уволнение”, заяви преди минути за Nova журналистът Иван Гарелов. „Мотивите са, че съм ангажирал кабинета, защитавайки Елена Йончева в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България”. Само че аз я защитих като мой колега. Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов”, обясни още Гарелов.

По думите му още днес служебният министър-председател ще съобщи официално за уволнението.

По-късно премиерът Герджиков посочи, че е недопустимо член на политическия му кабинет да коментира и да взема страната на който и да било участник в предизборната кампания.

Бившият водещ на "Панорама" каза по "Нова телевизия", че атаката срещу Елена Йончева е била подготвена предварително. Според него след обвинението от Борисов залогът е станал много голям - цялата кампания на ГЕРБ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама