ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017


Бойко Борисов: При ГЕРБ данъкът е 10% - това гарантира сигурност за бизнеса

0 3473 15.03.2017
Бойко Борисов: При ГЕРБ данъкът е 10% - това гарантира сигурност за бизнеса
Бойко Борисов

Промяната в данъчната система, която предвиждат опонентите на ГЕРБ, ще се отрази негативно на бизнеса. Когато ГЕРБ управлява държавата, данъците са ясни. 10% плосък данък, 20% ДДС. Това каза председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в 25 МИР Пловдив Бойко Борисов по време на кръгла маса по транспорт и регионално развитие и благоустройство, която се проведе в Пловдив.


Той подчерта пред присъстващите, че обещанията на БСП за опростяване на лихвите по банкови кредити са напълно нереалистични и това не се случва никъде по света. „Няма безплатен обяд – това са лъжи. Всеки ден облъчват хората с лъжи.

 

Корнелия Нинова всеки ден лъже, че ГЕРБ е унищожила България. Никога не се е градило повече в страната ни. Изплатихме над 6 милиарда стари задължения, за да излезе страната ни на чисто. Само за две години управление събрахме 4, 7 милиарда лева повече в бюджета. Втори сме по ръст на икономиката в цяла Европа, имаме 0% дефицит и нисък външен дълг“, изтъкна лидерът на ГЕРБ и коментира, че дори президентът Румен Радев признава, че България е стабилна и сигурна държава, благодарение на управлението на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов бе категоричен, че изборите на 26-ти март са решаващи за бъдещето на страната ни, защото ако не бъде създадено стабилно правителство, държавата ни ще влезе в спирала от избори и ще настъпи политическа криза, каквато има в други европейски държави. „Виждате в Македония колко време не могат да направят правителство и има тежко разединение на нацията. Кредитният рейтинг на Гърция е боклук. Никога ситуацията на Балканите не е била толкова предвоенна. Затова ГЕРБ трябва да спечели изборите, за да остане България остров на стабилност в Европа“, каза той и даде за пример, че в Гърция мигрантите са над 70 000, а у нас – 0.

Бившият премиер призова присъстващите да не се доверяват на внушенията на БСП, които твърдят, че предлагат промяна.

 

„Корнелия  Нинова заяви, че ще отиде и ще наложи вето на санкциите срещу Русия. Няма санкции срещу Русия – санкциите са срещу фирми и физически лица. Европейският съвет удължи санкциите до 15-ти септември и това решение бе прието с мълчаливо съгласие от всички страни-членки на ЕС. Всички са се съгласили, включително президентът Румен Радев, който представляваше Българя. Нинова дори да стане премиер не може да наложи вето, защото вече е взето решение. Целта е да манипулира проруско настроените хора. Така лъжеха, че са и против НАТО, но отидоха в Брюксел и препотвърдиха нашата позиция“, коментира Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че системните партии в България трябва да се занимават с въпроси, свързани с националния интерес, а не да насаждат омраза и разделение сред хората. Бойко Борисов подчерта, че е притеснително ангажирането на турски дипломати с кампанията на ДОСТ. По думите му, има реална възможност в 44-тото Народно събрание да влязат и ДПС, и ДОСТ. Борисов даде пример с Македония, където при сходна ситуация бе поставен незабавно въпросът с въвеждането на официален албански език. „И в същото време между основните политически партии има пълен антагонизъм. Имаме вече прецедент Косово и Крим. Ако едно население се самоопредели и реши да се самоуправлява никой не може да му  попречи – вместо да отчитаме тези рискове и да постигаме съгласие, трябва да отговарям защо някой е уволнил Иван Гарелов – жълта работа, без значение за вас“, коментира той.

 

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че няма нищо общо с дейностите, извършвани в и от служебния кабинет и подчерта, че единствената работа на служебното правителство е подготовка за предстоящите избори.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама