НОВИНИ


4 години някои депутати не са си отваряли устите

4 4821 25.06.2009
4 години някои депутати не са си отваряли устите

Депутатите ни били обособен кръг от хора, намерили начин да се преизбират. Същевременно имало такива, които не са си отваряли устите през целия мандат.



Депутатите в България непрекъснато повтарят, че у нас няма гражданско общество, но това не е вярно. Те просто не искат да го признаят и да го чуят
, обяви по БНР Лилия Методиева, ръководител на катедра „Риторика” към Философския факултет на Софийския университет.

Тя добави, че народните ни представители нямат желание да чуят и оценката за себе си. Методиева счита, че всъщност става дума за един обособен кръг от хора, които са намерили начин да се преизбират.

В НС има депутати, които четири години не са се обадили, установи Методиева и даде пример с депутатка, която цели осем години е пребивава в българския парламент, но през това време не е направила нито едно изказване. (Б.р. - Историята познава и други подобни случаи; по-паметливи все още си припомнят случая с онзи депутат, който за целия си мандат направил едно изказване и то било свързано с молба да се отвори прозореца и да се проветри залата.)

Следващото Народно събрание се очертавало с още по-неподходящ състав от настоящия; затова и щяло да работи още по-зле, което означава задълбочаване на парламентарната криза, прогнозира Лилия Методиева.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама