НОВИНИ


14 г. затвор за бившия шеф на „Топлофикация”

2 5095 25.06.2009
14 г. затвор за бившия шеф на „Топлофикация”
Валентин Димитров

14 години лишаване от свобода получи бившият изпълнителен директор на столичното дружество „Топлофикация” Валентин Димитров. Софийският градски съд го призна за виновен за длъжностно присвояване в особено големи размери. Освен това магистратите наложиха и конфискация на цялото му имущество.



Освен Валентин Димитров, обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството бяха й Георги Рогачев, Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова. Стоилова е собственик на фирма "Шибър", посредством която според обвинението „Топлофикация” е източена. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

„При други обстоятелства и в друго общество, изобщо нямаше да се стигне до присъда, но при нас е нормално да се получи така. При тази обществена среда не може да се очаква друго развитие на процеса”. Това обяви след съдебното заседание за Frognews.bg Валентин Димитров. Според него у нас лъжата и популизма са средство за успех, а честността и професионализмът трябва да бъдат преследвани.

„Вероятно с моята присъда България ще се отчете пред Европейския съюз, който иска да ни наложи предпазна клауза заради неработещата правосъдна система”, предполага Димитров.
Той за пореден път припомни, че е поел навремето дружеството с много загуби, почти пред фалит, а на края на управлението си го е оставил на печалба.

„Балансите са публични и могат да се видят в Интернет, но никой не се интересува от това. Как тогава обаче, хем съм избил дълговете, изкарал съм фирмата на печалба, привлякъл съм нови инвестиции и съм откраднал 6 млн. лв.?”, пита осъденият мениджър. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама