ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 26 юни

0 3913 25.06.2009
Предстоящо на 26 юни

Организират конференция, посветена на 20-та годишнина от премахването на “Желязната завеса"; президентът Първанов посещава Перник за 80 годишнината от обявяването му за град; правят протестен митинг във връзка с икономическата криза.



Вицепрезидентът Ангел Марин ще участва в конференция, посветена на 20-та годишнина от премахването на “Желязната завеса

Президентът Георги Първанов ще посети Перник по повод 80 години от обявяването на селището за град. Държавният глава ще пристигне в 18.00 часа пред сградата на общината. По-късно президентът ще участва в празничното шествие до паметника на Кракра Пернишки.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 9.50 ч. нова детска градина в кв. „Челопечене”.

Премиерът Сергей Станишев ще посети захарният завод „Победа” АД в Бургас. По-късно през деня премиерът ще инспектира строителството на пречиствателна станция в кв. „Меден рудник”. През деня на пристанището в Поморие председателят на БСП и премиер Сергей Станишев ще се срещне с кмета на общината и с хората от града.

Представяне на дейността на Световна Банка в областта на социалната политика в България с участието на Флориан Фихтъл – постоянен представител на Световна банка в България ще се състои от 10.30 в Областната администрация на Хасково.

Столична община организира в 10.00 ч. кръгла маса по безопасност на движението.

Столична община организира превантивен хепънинг „Моето послание към утрешния ден”
по повод Международният ден срещу употребата и трафика на наркотици. Участие в събитието ще вземат ученици от общински столични училища, директори и педагози от образователни институции в Клиника Канчелов в 10.30 часа.

От 10.30 часа в Гранитната зала на МС вицепремиерът по управление на еврофондовете Меглена Плугчиева ще проведе  среща-оперативка с участието на ръководителите на Управляващите органи.

Заключителен семинар на тема " Аз избрах живот без дрога" провеждат в Софийската духовна семинария “Св.Иван Рилски”. Инициативата съвпада с международния ден за борбата с употребата и нелегалния трафик на наркотици. Събитието започва утре в 11.30 часа с тържествен молебен в църквата на семинарията.

Всички структури на КТ „Подкрепа” от страната ще се включат в организираният протестен митинг във връзка с икономическата криза. Протестното шествие ще започне от 11.30 часа Националния стадион „Васил Левски”.

„Ред, законност и справедливост” свиква извънредна пресконференция утре от 13.00 часа в пресклуба на ул. „Раковски” 108 на тема пресконференцията е: „Пълзящ преврат и подмяна на демокрацията с доганокрация”.

От 15.00 часа в Централната избирателна комисия ще се състои редовен брифинг.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне в МВнР с министъра на финансите на Кралство Бахрейн шейх Ахмед Бин Мохамед Ал Халифа в 11.00 ч. След разговорите в зала “Договори” на МВнР ще се състои церемония по подписване на Договор за взаимно насърчаване и защита на инвестициите.

Извънредно лятно издание на проекта „Световно образование” ще се проведе от 10 до 18 часа в зала Мусала на хотел „Хилтън”.

Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите отбелязва 19 години от възстановяването си и 96 години от учредяването на първото си дружество „Военноинвалиди” гр. София. По повод двойния празник съюзът организира тържество в салона на Дом-паметник на военноинвалидите от 11.00 ч.

Гражданско сдружение ГЛАС, Национален съвет на браншовите съюзи, Столична търговско - промишлена камара организират форум "Глобалната икономическа криза и реалният сектор в българската икономика - конструиране на основите на една национална анти-кризисна програма" в Кемпински хотел Зографски от 9.30 часа.

Меглена Кунева и Любош Павлас, Председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „ЧЕЗ България” ЕАД, ще обсъдят мерките за защита на потребителите. От 12.00 ч. в Информационния център на ЕС двамата ще отговорят на въпроси на медии по темите на срещата.

Бившият директор на израелските служби МОСАД генерал Дали Ятон пристига в Бургас. Известният в цял свят офицер по сигурността ще гостува по покана на ПП „Ред, законност, справедливост” и ще участва в дискусията на тема „ Борбата срещу корупцията и заплахата за националната сигурност”

От 10.00 часа до 13 часа на пл. „Тройката” и пред БСУ гр. Бургас в два мобилни кабинета с екипи на РИОКОЗ ще се изследват и консултират безплатно всички за ХИВ.

Министърът по европейските въпроси Гергана Паси и представител на фондацията “Св.Св. Кирил и Методий” ще връчат стипендия на даровито дете от Националното училище за фолклорни изкуства “Широка лъка” от 12.00 ч. в село Широка лъка.

Община Видин ще се включи в отбелязването на Деня на река Дунав - 29 юни, като по този начин ще се присъeдини към повече от 81 млн. души от 14 страни, честващи празника. По този повод ще бъде организирана екоакция за почистване на крайречната ивица с участието на деца и ученици от видинските училища, представители на общинаската администрация, на неправителствени организации и журналисти. Акцията стартира в 9.30 часа от градски плаж „Баба Вида”.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама