ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017


Десислава Маркова: Отговорни сме за държавата, в която живеем

0 5938 23.03.2017
Десислава Маркова: Отговорни сме за държавата, в която живеем
Десислава Маркова

БСП е единствената партия, която може да донесе промяна в момента, казва кандидатът за народен представител с №9 от листата на ”БСП за България” в 23-и МИР.


ВИЗИТКА НА ДЕСИСЛАВА МАРКОВА:

Име: Десислава Иванова Маркова

Място на раждане: София

Образование: Магистър по право и по политически мениджмънт

Кандидат за депутат от: 23 МИР, София


- Защо избрахте БСП, Десислава?

- Станах част от БСП, защото тя е истински социална партия. Живеем във време на политически и икономически сътресения и влошени параметри на качеството на живот. Затова солидарността, взаимопомощта между хората и човещината са необходими повече от всякога. Винаги съм имала тези убеждения и влечение към политиката.


- Защо се кандидатирахте за депутат? Кои са секторите, в които бихте искали да работите като депутат?

- Номинираха ме от района, в който членувам - „Витоша", за което им благодаря. Реших да приема, защото не съм удовлетворена от състоянието на отделните структуроопределящи системи в нашата страна (образование, здравеопазване, икономика, социална политика), а още повече от тенденциите и посоката на развитието им. Определено считам, че държавата ни и животът ни е такъв, какъвто ние самите си ги направим и затова търся възможност и участвам активно в обществения и политическия живот, с оглед не да изразявам критични позиции за направеното от другите, а самата аз пряко да допринасям и да правим нещата такива, каквито трябва да бъдат и да ни харесват.

Бих била полезна в областта на образованието, социалната политика, политологията, гражданското общество, медиите.


- Защо избрахте да останете в България и тук да изградите кариера, да създадете семействo? Какво ви харесва и какво – не? Какво трябва да се промени в държавата в момента?

Избрах да остана в България, защото това е моята родина, тук са моите близки. Убедена съм, че ние, българите сме стойностни и качествени хора и можем да направим нашата страна по-добро и приветливо място за живеене. Искам и съм амбицирана да го постигнем.


- Как си почивате от работата, от политиката?

Почивам си винаги заобиколена с много хора, имам страхотно семейство, верни приятели. Обичам да спортувам, да ходя на кино, да слушам музика.


- Четете ли, меломан ли сте, участвате ли в благотворителни кампании?

- Чета много и различна литература. Всяка прочетена книга остава своя отпечатък и те променя по някакъв начин, обогатява. Музикален фен съм. Харесвам всякаква музика, аз съм от поколението, израснало с Mtv. Определено съм концертен тип, винаги когато имам възможност посещавам концерти, най-голямо впечатление ми направиха концертите на Robbie Williams и Kylie Minogue, които бих повторила.

Винаги съм имала позитивно отношение към благотворителността, но имам разбиране, че с нея не трябва да се парадира. Хубаво е да я има, но тя да не бъде единствен изход в критични ситуации за хората. Именно затова искаме да променим държавата си и да я направим по-отговорна към всички нас.


- Имате ли любима фраза?

- Любимият ми цитат е на Гьоте: "Човек вижда толкова, колкото знае".


- Коя е думата, която характеризира най-точно БСП в момента, според вас, и защо точно тя?

- Промяна! Нужна е промяна за подобряване качеството на живот, той да стане по-добър и по-смислен за всички нас в България. Убедена съм, че БСП е единствената партия, която е носител на това! Искам промяната и вярвам, че ще бъде за добро с бюлетина номер 10.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама