НАРОДЕН ГЛАС


Инструктират съc SMS изселниците за кого да гласуват

4 5061 24.03.2017
Инструктират съc SMS изселниците за кого да гласуват

Дни преди изборите цели автобуси с наши сънародници организирано пътуват от Турция към България. В четвъртък и петък от Бурса по график поеха автобуси с гласоподаватели, които законово право да дадат своя вот. Те се организират от две партии.


Сред изселниците в Чорлу и Бурса върви непотвърден слух, че тези, които гласуват в България за опеделена формация, ще могат да внесат по 20 килограма месо в Турция, съобщава НТ. По правило вносът на хранителни продукти в южната ни съседка е забранен.

Автобусите с избиратели с български паспорти от Турция ще минават през Гърция заради блокадата на българо-турската граница.

Българите в южната ни съседка са получили през последните дни есемес, в който им се предлага транспорт до България за вота и указания за коя партия трябва да гласуват.

По традиция на хората с български паспорт в Турция е отпуснат платен отпуск, за да участват в изборите в България.

 

Новото на тези избори е, че българите в Турция ще бъдат помолени да прочетат сами на глас декларацията, която попълват собственоръчно. С нея удостоверяват, че гласуват само на това място. Ако не могат да я прочетат, няма да гласуват, защото няма как да положат подписа си под текст, който не разбират. 20 хил. души са подали вече декларациите си по интеренет, съобщава bTV.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама