ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 30 юни

0 4023 29.06.2009
Предстоящо на 30 юни

МВнР дава брифинг за изборите; обсъждат завишения процент на онкологично болни заради липсата на системна профилактика; български журналисти говорят за „галевизацията“ на изборите и „доганизацията“ на европейска България.



Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на отбраната Николай Цонев ще открият общежитие за военнослужещи, детска градина и общежитие за надарени деца в ж. к. „Младост-3” в София
. На церемонията ще присъства и заместник-министърът на културата Иван Токаджиев.

Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Димитър Вучев и Илиян Версанов.

В 11.00 часа в МВнР говорителят на министерството ще даде брифинг за изборите.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу бившия директор на фонд „Земеделие” Асен Друмев.

Първият паспорт с биометрични данни ще бъде представен от 11.00 часа в Института за специална техника на МВР. Ще бъде направен тест на ключовите компоненти от системата за децентрализирано персонализиране на новите български документи за самоличност /паспорт/ с вграден електронен носител на информация.

В 11.00 часа в х-л „Шератон” ще започне публична лекция на проф. Лешек Балцерович на тема: „Корените на финансовата криза и поуките от нея”, организирана от Посолството на Република Полша и Дипломатическият институт при MВнР на Република България.

В Министерството на образованието и науката ще се проведе дискусия на тема „Здравословното хранене на учениците”. В нея ще вземат участие министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, представители на Инициативен комитет на родители и др. Еврокомисарят Меглена Кунева ще се включи в дискусията от Брюксел чрез видеоконферентна връзка.

В 11.00 часа в хотел „Радисън” Инициативна група „Гласувай на инат” ще даде пресконференция.

От 10.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на тема XVII международен фестивал за авторска песен на македонска основа "Пирин фолк". По време на пресконференцията ще бъде изтеглен и жребият за реда на явяване на фестивала.

От 11.00 часа в БТА ще се състои брифинг - Обявяване на старта на проекта "София - с обич за водата". Участници в него са Антоанета Салфидж - председател на сдружение "Аз обичам водата", Галина Бежанска - директор на Дирекция "Култура" към Столична община, арх. Борислав Борисов - Архитектурно студио "Борисов и Борисов архитекти" ООД.

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 12.00 ч новата сграда на 124 ЦДГ
. Детското заведение се намира на ул. „Захари Круша” 20 , Район Красно село.

Фондация "Утре за всеки" и Областeн съвет по здравеопазване към София-област ще дадат пресконференция от 12.00 часа в БТА на тема ”Завишен процент на онкологично болни заради липсата на системна профилактика - резултати от проведените безплатни профилактични прегледи за рак на млечната жлеза в Своге, Ихтиман и Ботевград”.

От 10 часа в хотел Хилтън София ще се проведе пресконференция на тема: 12 години валутен борд. Постижения и предизвикателства. В брифинга ще участват Георги Стойчев – изпълнителен директор на Институт “Отворено общество”, Георги Ангелов – старши икономист в Институт “Отворено общество”, Лъчезар Богданов – управляващ съдружник, Industry Watch, Георги Ганев – програмен директор, Център за либерални стратегии.

В централата на КТ „Подкрепа” от 11.00 часа ще се проведе пресконференция на синдиката.

Организационен комитет за провеждането на шествие Rainbow Friendship 2009 София ще даде пресконференция на тема - Какво се случи по време на „гей – парада“ на 27 юни
и как работиха МВР и организаторите за спокойното провеждане на събитието.

Пресконференция „Български журналисти за „галевизацията“ на изборите и „доганизацията“ на европейска България”
ще се състои от 13.00 часа в София прес. В нея ще участват Ива Николова, Велислава Дърева, Иво Инджев и Евгени Петров.

От 15.00 до 19.00 часа в залата на „Преводачницата на Мариана Хил” в София Министерството на културата организира международен семинар на тема: „Цифрови стратегии за развитие на аудиовизуалния сектор – успехи и неуспехи (германският опит)”.

От 18.00 часа в Център за култура и дебат „Червената къща” Департамент „Политически науки” към Нов български университет организира дебат „Интернет политика”.

Във Военномедицинска академия министърът на отбраната Николай Цонев ще награди изтъкнати военни медици за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения. Церемонията ще се състои от 12.00 ч. в централното фоайе на ВМА.

В Пловдив ще бъде тествана новата система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, която Министерството на извънредните ситуации изгражда. Ще бъдат реално задействани оповестителни сигнали за “химическо заразяване” и „наводнение”, последвани от речева информация и „край на обявената тревога”. Тестовите изпитания ще стартират в 11:00 часа и ще продължат половин час през различни интервали от време.
Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама