НОВИНИ


БЗНС не прие оставката на Ненчев

2 4097 02.04.2017
БЗНС не прие оставката на Ненчев

Управителният съвет на БЗНС не прие оставката на политическото ръководство, подадена след парламентарните избори на 26 март, съобщиха от партията.


Председателя на БЗНС Николай Ненчев припомни в своето изказване стъпките, които бяха следвани в последните три години, както и последователната и принципна позиция на съюза за обединение в дясното.

"Като организация със 117-годишна история БЗНС няма да си позволи да влезе в спиралата на обвиненията и самоизяждането на дясното. Срещу никого няма да хвърляме камъни", каза той. 

На заседание, на което анализира резултатите от вота, партията прие декларация, в която се потвърждава желанието на БЗНС за обединение на демократичната общност.

"Над 300 000 демократично мислещи български граждани няма да бъдат представени в 44-то Народно събрание, но ние ще работим с нашите партньори за това техният глас да бъде чут.

БЗНС не приема реваншистката политика на служебното правителство и протестира срещу масовите политически чистки в държавния апарат и особено в сферата на националната сигурност.

Недоумяваме как за толкова кратко време служебното правителство създаде хаос в областта на земеделието и изкара хора на протест заради неясноти около разпределението на субсидиите за 2016 г. Липсата на компетентност застрашава и цялата кампания за подпомагане на земеделските производители през 2017 г. В тази връзка ще държим президента Радев отговорен за всички действия на кабинета "Герджиков".

Възмутени сме и от грозните предизборни сцени на българо-турската граница. Считаме, че нагнетяването на напрежение, с която и да е от нашите съседни държави, крие огромни опасности. Националистическата истерия никога не е била присъща на българския народ.

Публично питаме защо президентът Радев и главният прокурор Цацаров не се отнасят с еднаква сериозност към сигналите за намеса в изборния процес от страна на Анкара и от страна на Кремъл.

Относно преговорите за сформиране на изпълнителна власт, заявяваме, че ще следим внимателно спазването на принципите на демокрацията, върховенството на закона и придържането на България към евроатлантически път на развитие", се казва в декларацията.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама