НОВИНИ


Бойчев: БСП няма да нагнетява напрежението

1 3863 03.04.2017
Бойчев: БСП няма да нагнетява напрежението
Жельо Бойчев

БСП винаги, когато участва на избори се бори за първото място, заяви Жельо Бойчев от БСП. Той определи като изключително важно увеличаването на гласовете и чувствителното повишаване на резултата на партията на изминалите предсрочни избори.


„Ние сега няма да нагнетяваме напрежението. Нямаме право да предадем доверието и ще работим да го съхраним и да го разширяваме. Очевидно е, че БСП е алтернативата на ГЕРБ в страната“, каза още Бойчев пред Нова телевизия.

България се нуждае от външна политика, която поставя националния интерес на България, добави той. Бойчев отново потвърди, че БСП няма да участва в широко коалиционно управление. "Важното е сега да няма компромиси за стабилността на страната", поясни той.

Според него информациите, че БСП е за излизане на България от Европейския съюз е внушение и това не е вярно.

"Най-важното решение на партията ни е, че ако бъдем поканени за широка коалиция няма да участваме. Не знам дали Валери Симеонов беше искрен с апела към ГЕРБ и БСП да си преглътнат егото. Факт е, че вече кабинетът явно е договорен", изтъкна Бойчев.

Той не пожела да коментира дали е логично лидерите на Патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да заемат ръководни постове в новото правителство, но се усъмни в участието на "Атака" във властта.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама