НОВИНИ


Антони Тренчев оглавява партията на Кунева?

1 6623 05.04.2017
Антони Тренчев оглавява партията на Кунева?
Антони Тренчев

Бившият депутат Антони Тренчев по всяка вероятност ще заеме поста на председател на Движение „България на гражданите“. Това научи Фрог от източници от партията, която участва в дясната коалиция „Реформаторски блок“.


В момента 28-годишният Тренчев е зам.-председател на формацията, като другия заместник-председател е също бившият депутат Димитър Делчев. Те поеха ключовите постове в ДБГ, след като вчера създателят на партията Меглена Кунева и цялото ръководство подадоха оставки заради лошите изборни резултати.

 

Очаква се новият лидер на формацията да бъде избран на конгрес през май, но в партийните среди упорито се говори, че това ще бъде Тренчев. Димитър Делчев пък ще остане на поста зам.-председател.

 

Тренчев е роден в Мюнхен. Учил е в Софийската математическа гимназия, а след това в Американския колеж в София. През 2008 г. завършва бакалавърската си степен по английско и германско право в Кингс колидж в Лондон, а от 2010 г. е магистър по германско и европейско право от университета „Хумболдт“ в Берлин.

 

В 43-ия парламент попада, след като тогавашният зам.-председател на ДСБ Петър Москов е назначен за министър на здравеопазването и това открива още едно реформаторско място в Народното събрание.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама