НОВИНИ


Доган: Не на толерантността

22 5753 30.06.2009
Доган: Не на толерантността

Да разбираме ‘толерантността’ като поносимост и търпимост – това вече не отговаря на модерната политика. Защото всяка търпимост и поносимост имат опцията “от-до”. Това каза на митинг в Момчилград лидерът на ДПС Ахмед Доган.



На своите многобройни симпатизанти Соколът се опита да обясни, че всяко търпение си има граници. Когато някой друг засяга с действията си твоя начин на живот и твоята свобода, това не трябва да се търпи. ДПС и неговите избиратели могат да проявяват поносимост, доколкото не трябва да се засяга спокойствието, да не се провокират нови граници на свободата. Но е страшно обидно някой да те търпи, когато си слабичък, когато си трудолюбив, защото само тогава може да определя твоята свобода.

Днес ДПС предлага на своите избиратели друга концепция за свободата – заедността. Защото както каза Доган “различието при нас е необходимост, а не е поносимост”. Като перефразира поета-суфист Руфи Мевляна, Соколът призова своите гласоподаватели с думите: "Гел, гел /ела, ела/, и християнин да си, и мюсюлманин да си, не ни интересува какъв си, ела, защото аз имам нужда от теб”. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама