НОВИНИ


Златева: Научих за промените в Изборния кодекс, след като бяха качени

2 3720 06.04.2017
Златева: Научих за промените в Изборния кодекс, след като бяха качени
Деница Златева

Научих за промените в Изборния кодекс, касаещи гласуването на българите в чужбина, едва след като бяха качени на сайта. Това заяви вицепремиера Деница Златева пред БНТ.


"Не мога да кажа какво е провокирало тази законодателна инициатива, но е факт, че министърът на правосъдието свали законопроекта от страницата и предприе други дисциплинарни действия в ресорното министерство", уточни Златева.

 

"Мога само да кажа, че в рамките на служебното правителство темата не е повдигана и ако беше минало на междуведомствено съгласуване със сигурност всяко едно от министерствата щеше да даде своето становище. Радвам се, че законопроектът е свален, защото всякакви такива предложения би трябвало да минат през едно широко обществено обсъждане, не само в рамките на правителство, което ги предлага, но и политически партии, представители на различни организации. Смятам, че е правилно решението на министър Павлова да свали този законопроект от сайта и съответно да не бъде подложен на обществено гласуване", допълни Златева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама