ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 1 юли

0 3888 30.06.2009
Предстоящо на 1 юли

У нас пристига саудитски принц; министър Ив. Калфин прави отчет за дейността на МнВР; правят анализ на резултатите от изпитите след завършен 7 клас.



По покана на вицепрезидента Ангел Марин на посещение у нас ще бъдат принц Алуалид Бин Талал Бин Абдулазиз Ал Сауд, член на кралското семейство на Саудитска Арабия и председател на компанията „Кингдъм Холдинг”, и принцеса Амира. 12.25 Официална снимка на президента Първанов, г-жа Първанова, принц Алуалид Ал Сауд и принцеса Амира. “Гербова зала”. В рамките на посещението е предвидена среща на президента Първанов и Зорка Първанова с принца и принцесата, след което ще се проведе церемония за награждаването на принц Алуалид Ал Сауд с орден „Мадарски конник” І степен. Гостите ще разглеждат част от експозицията на Археологическия музей. Възможност за снимки. В 15.00 часа принц Алуалид Ал Сауд ще се срещне с министъра на икономиката и енергетиката на Република България Петър Димитров. В 15.45 ще се проведе церемония по удостояване на Принц Алуалид Ал Сауд с титлата „Доктор Хонорис Кауза” на Тракийския университет.

От 11:00 часа в зала 101 на МВнР министърът на външните работи Ивайло Калфин ще даде заключителна пресконференция, на която ще бъде направен отчет за дейността на Министерството на външните работи по време на 4-годишния мандат на министър Калфин.

От 11.00 часа в Министерството на образованието и науката експерти от министерството ще представят анализ на резултатите от изпитите след завършен 7 клас.

Министерството на културата организира международен семинар на тема: „Цифрови стратегии за развитие на аудиовизуалния сектор – успехи и неуспехи (германският опит)”, който ще се проведе в София на в залата на „Преводачницата на Мариана Хил” в София.

Кметът на София Бойко Борисов ще направи в 10.45 ч. първа копка на ул. „Универсиада”. От 11.00 ч. ще има церемония по полагане на първа копка на голям буферен паркинг и началото на строителните работи на метростанцията пред Експо центъра на бул. „Цариградско шосе”.

Ще бъде представена работата на интегрираната информационна система, персонализираната информационна система и електронния здравен портал на НЗОК. Събитието ще се състои от 10.00 часа в зала „Мусала” на хотел „Хилтън”.

Заместник-кметът по образование и култура на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие в 15.00 часа Програма за обучение на възрастни в курсове за ограмотяване и професионална квалификация за жителите на кв. „Филиповци”, район „Люлин”.

Ще се проведе заключителната конференция по проектa „Да инвестираме в хората!”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Конференцията ще се проведе в гр.София, хотел „Дедеман Принцес” от 14, 00 часа.

Национално Представителство на Студенските Съвети и студентско сдружение „Его Политико” организират среща-дискусия „Студентски град и младите хора”. Срещата ще се проведе в голямата конферентна зала на УНСС от 11.00 часа.

ДКЕВР насрочва открито заседание за разглеждане на доклад относно прекратяване на лицензия за производство на електрическа и топлинна енергия на „Нова плама” АД, в несъстоятелност. Заседанието ще започне от 10.00 ч. в сградата на комисията – гр. София, бул. Дондуков № 8-10, ет. 4, зала № 4.

От 19.00 часа в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” ще бъде открита изложбата със снимки от фотоконкурса „Моята щастлива България”.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Мирчо Петков-Циганина и бившият шеф на Държавния резерв Станислав Копаров. Делото ще се гледа от 9,30 часа.

В 10.00 ч. на пилоните на НДК ще започне кампанията на Движението за обновление на българските региони и общини – Д.О.Б.Р.О. за насърчаване на избирателната активност и противодействие на търговията с гласове „Не бъди муха, бъди Европеец! Мухите продават своите гласове или пасуват”.

От 10.00 часа в БТА Семейна лига ще оповести получените отговори въпросници за управленските намерения на партиите в областите „Образование”, „Здравеопазване” и „Социална политика”.

От 13.00 часа в БТА Фондация за журналистическа етика ще представи съставите на новите комисии за етика в печата и електронните медии, както и данни от изследване на МВМД за това кои са министерствата с най-труден достъп за журналистите.

От 14.00 часа в София прес ще бъдат представени резултатите от последното проучване за нагласите на българите в последната седмица преди парламентарните избори.

В 15.00 часа ще се проведе брифинг на ЦИК.

„Фейсбук”-група „Гласуване без граници” ще даде брифинг пред журналисти от 13.30 ч. в кафе „Галери” на входа на Галерията за чуждестранно изкуство в София, на пл. „Александър Невски”.

Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще открият новия пътнически терминал на Летище Пловдив. Събитието ще се състои на от 11.30 часа на Летище Пловдив.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков и директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Васил Едрев официално ще открият новата ДНК-лаборатория. Церемонията ще се проведе от 09.30 ч. пред сградата на бившето Трето Районно управление в Бургас. В 10.45 ч. в малката зала в сградата на ОД на МВР-Бургас ще бъде представена цифровата клетъчна комуникационна система „Тетра” и цифровата телекомуникационна преносна система „Нера”.

От 10.00 часа в Русе, министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще даде пресконференция по повод резултатите от изпитите по български език и литература и по математика за приемане на ученици в държавните и в общинските общообразователни и професионални училища след завършен 7 клас в кръглата зала на община Русе.

В МДОЗС „Д-р Марко А. Марков” ЕООД във Варна ще бъде дадено началото на строителството на бункера за линейния ускорител от 11.00 часа в двора на Диагностично-консултативния блок на онкологичния диспансер.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама