ПОЛИТИКА


I’ll miss U, Пепи

2 5748 30.06.2009
I’ll miss U, Пепи
Министър П. Димитров vsekiden.com

След няколко седмици, когато новият парламент се събере, когато се сформира ново управляващо мнозинство, когато бъде избрано новото правителство, една леко тъжна усмивка ще се покаже по телевизора и после задълго ще изчезне.



Казвам това с известна доза тъга. Има един министър, който много ще ми липсва. Не става дума за качеството на работата му – нека други я оценяват. Става дума за личното му присъствие. Нали и президентът все повтаряше – личности, та личности. Е, имаме си личност. И ще я оценим, чак когато започне да ни липсва.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров с неговото смешно-тъжно излъчване вече е част от фолклора. Сутринта ме стресна от един вестник с изказването, че България е втора в света по привлекателност за инвестиции. Да, за днес говоря. Когато вече и неикономистите забелязват, че парите се движат навън, а не навътре. Че все по-малко ги има. Че думата „България“ се появява в сериозните бизнес издания по света само в едно изречение с „корупция“. И новата дума, разбира се – „галевизация“. Но в моменти на криза всеки човек има нужда от една добра дума. От една усмивка. Пък дори и да е от съжаление.

Същият министър днес се е срещнал с членовете на клуб „Че Гевара“ в Добрич. Според агенция „Фокус“, Петър Димитров бил уточнил, че БСП официално се е отказала от комунистическата идеология, но въпреки това е изразил радостта си от съществуването на клуба. Как да не се засмее човек. Толкова искрен министър не сме имали. Колко е прав – официално не са се отказали, но иначе се радват. Иначе на сметката на Че Гевара е записана пряката отговорност за смъртта на хиляди кубинци. Но това не е толкова важно. Сега говорим за градивното и позитивното у човека.

Признайте, че тъжно-смешното излъчване на Петър Димитров ще ви липсва. А може и да не ви липсва. Всичко зависи от изборите. Но винаги е по-добре да има кой да те разсмее рано сутрин. Някои икономисти казват, че ни чакат много тежки кризисни месеци. И заради световната криза, и заради сегашните управляващи. Затова Петър Димитров трябва да остане. Може и без портфейл да е, да не му дават да пипа. Но поне да говори. В моменти на криза всеки има нужда от една усмивка в повече на ден.

Иван Бедров
ivanbedrov.com

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама