НОВИНИ


Паргов: Предложението на Борисов към Нинова дойде по вторични канали

1 4055 11.04.2017
Паргов: Предложението на Борисов към Нинова дойде по вторични канали
Калоян Паргов

Ако въведем уседналост за президентските избори и ако гражданите не могат да изпълнят условието, ще нарушим Конституцията. С промяната на ИК трябва да спрем външната намеса на чужди държави в нашата политика. Видяхме прехвърляне на топката между БСП и ГЕРБ по въпроса за уседналостта. Това заяви в предаването „Още от деня” Калоян Паргов от БСП.


Подобен прочит има и ГЕРБ. Българските политици трябва да запазят суверенитета на страната. От ГЕРБ ще инициираме променяне на ИК, но заради мажоритарния вот, посочи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

 

Предложението на Борисов да оглави НС е стигнало по вторични канали до Нинова. Отказът й не е бягане от отговорност, защото отговорността се носи както от управляващите, така и от опозицията. Днес обсъдихме важни теми и постигнахме консенсус. Винаги има място за консенсус по теми като председателството на страната в ЕС, каза Паргов.

 

Платформата на БСП е подкрепена от 900 000 български граждани, затова преценихме да предложим на Нинова да стане председател на парламента. Нейно право е да откаже, обясни Атанасова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама