НОВИНИ


Нинова поиска от Попниколов резултатите от проверката за санирането

1 3845 12.04.2017
Нинова поиска от Попниколов резултатите от проверката за санирането

Моля да ми предоставите копие от доклада за резултатите от извършената от Вас проверка на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.


Това се казва в писмо на лидера на БСП Корнелия Нинова до министъра на регионалното развитие и благоустройство Спас Попниколов във връзка с подадения от него сигнал до прокуратурата за нарушения в прилагането на Националната програма за енергийна ефетивност на многофамилни жилищни сгради.

Вчера Попниколов заяви, че е езирал прокуратурата заради програмата за саниране.

 „Санирането, което заварих, като цяло е добра идея, но трябва да се направят промени в правилата, да се коригират цени. Има констатирани нарушения и съм дал сигнал до прокуратурата. Има съмнения за нарушения и затова съм дал сигнал до прокуратурата, за да провери нещата. Цените са прекомерно високи и необосновани“, коментира Попниколов. По думите му има наддоговаряне на средства т.е. договори с неосигурено финансиране.

Бившият регионален министър Лиляна Павлова му отговори, че е успял да компрометира и програмата за саниране.

"За краткото време, с което разпологаше, отново двете основни опорни точки на БСП по време на предизборната кампания, бяха вкарани в употреба. Програмата за саниране е добра, но има „недостатъци“, удобно съвпадащи с опорните тези на БСП. Отново чухме за „високите цени на санирането“, нищо, че те са определени въз основа на различни компоненти, наложени от пазарната икономика, и въз основа на експертизата на различни експерти на министерството. Отново чухме за „наддоговаряне“, „промяна на правилата“… Звучи познато, нали?", коментира Павлова.  
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама