НОВИНИ


Благодатният огън е в Гроба Господен

2 4454 15.04.2017
Благодатният огън е в Гроба Господен

Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен в Йерусалим. Вярващи от много страни Бяха дошли в църквата, станала последен земен дом на Спасителя, са дошли днес в храма на Гроба Господен в Ерусалим. След няколко часа молитви видяха чудото на слизането на Благодатния огън.


Храмът на Гроба Господен, издигнат според преданието на мястото, където е бил погребан Исус Христос, побира над 10 000 души. До слизането на Благодатния огън вярващите остават в храма от три до пет часа и още няколко по време на службата след това. Първи се запалват кандилото и 33 свещи, за годините на земния живот на Исус Христос. Отбелязва се, че Благодатният огън никога на причинява пожар. Първите минути той не причинява и изгаряния - вярващите символично се измиват с него, дори са известни случаи на изцеляване на рани по тялото.

За да се пресекат опитите за спекулация по истинността на слизането на Благодатния огън, има специален надзор за случващото се в храма. Кувуклия - параклисът в центъра на храма, който скрива непосредствено пещерата на Гроба Господен, където се намира силно почитаната от всички християни плоча, под която е било мястото на погребението на Исус Христос, се проверява предварително. В него не трябва да има нищо, което би могло да предизвика запалване. Досега никой не успял да разкрие чудото на слизането на Благодатния огън въпреки многобройните опити.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама