АКТУАЛНО


Само във Фрог: Вижте уличения магистрат от разследването на Васил Иванов

12 19135 21.04.2017
Само във Фрог: Вижте уличения магистрат от разследването на Васил Иванов
Елена Тодорова

Бившият председател на районен съд Свиленград Елена Тодорова е била на прицела в разследването на журналиста Васил Иванов. Пред журналисти той разказа, че шефката на новините на Нова телевизия Дарина Сарелска е спряла именно това разследване, уличаващо магистрат в корупция.


Съдия от същият районен съд, чието име засега ще спестим, е разказал как по недопустим начин Елена Тодорова е изземвала дела от него и други магистрати, и ги е решавала без тяхно знание.

 

Медията ни многократно писа преди време за Елена Тодорова. След множество сигнали срещу нея, стартирали преди около 2 години, инспекторатът на ВСС започна проверка. В нея се установиха над 12 дисциплинарни нарушения. Изникнаха и данни за престъпления.

 

В последствие за Елена Тодорова нямаше никакви наказания. Три години преди да изтече мандата й тя хвърли оставка. Остана обаче редови съдия без каквито и да е наказания за нарушенията. В магистратските среди се твърди, че има покровител във ВСС, който също като нея е бил съдия в граничен съд.

 

Съдията, който е проговорил пред спряното от Сарелска предаване е извадил достатъчно документи срещу Елена Тодорова. Оказва се, че магистратът започва да пише сигналите още преди около 2 години, като първо се обръща към председателят на Окръжния съд в Хасково, но оттам също с замълчали.

 

Фрог научи в последните минути, че проговорилият съдия ще хвърли оставка и ще се махне омерзен от системата. Не се изключва вероятността преди това обаче да му бъде скроен капан, като му образуват всевъзможни проверки.

 

Екип на Фрогнюз
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама