НОВИНИ


Корнелия Нинова: Поисках оставката на Гергов, той отказа

12 5976 21.04.2017
Корнелия Нинова: Поисках оставката на Гергов, той отказа

Поисках оставката на Георги Гергов, той ми отказа. Беше тежък разговор. Това заяви в студиото на „Панорама“ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и предприемача Сашо Дончев, състоял се в кабинета на Гергов.


Аз мога и трябва да нося отговорност за политиците в БСП. Аз поканих Георги Гергов за член на Изпълнителното бюро (ИБ), каза Нинова и съобщи, че днес а обяд го е поканила на разговор.

„Поисках му оставката. Той ми отказа. Утре свиквам Националния съвет, в който участват колегите от цялата страна и ще поставя на гласуване оставката на г-н Гергов“, каза още Корнелия Нинова. „Беше тежък разговор, но той отказа да подаде оставка.“

„Не е редно политическо лице да взема участие в такива срещи. А г-н Гергов е чле на ИБ и следователно политическо лице на БСП.“, обясни тя.

„Аз нося отговорност и я поемам с пълното съзнание какво ще ми се случи от утре нататък. Знам какво ще се изсипе върху мен и какво ще последва“, заяви още Корнелия Нинова и уточни, че така се изправя срещу вътрешната опозиция в партията. „Партията не е на Георги Гергов, но вероятно ще има отговор на тези мои действия“, допълни тя.

Корнелия Нинова заяви още, че уважава позицията на главния прокурор, който заяви, че няма да допусне занапред и ще прояви нулева толерантност към всеки политик или бизнесмен, който се опитва да поставя себе си или своите бизнесинтереси над закона или обществения интерес.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама