ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ


Бившият №1 в тениса Настасе напсува съдията

0 5152 23.04.2017
Бившият №1 в тениса Настасе напсува съдията
Илие Настасе

Бившият номер 1 в мъжкия тенис - Илие Настасе, беше изгонен от корта, а след това и от трибуните по време на срещата между Румъния и Великобритания от турнира ”Фед Къп”. Капитанът на отбора на северната ни съседка си позволи да обижда първо съдията на стола, а след това състезателките на противниковия тим - Джоана Конта и Ан Кеотавонг.


Несъгласен с едно от отсъжданията, Настасе се обърна с въпрос към съдията: "Какъв ти е проблема?". След това нарече двете тенисистки от Великобритания "кучки".

Конта не издържа на напрежението и дори се разплака. Румънецът пък беше изпратен извън спортното съоръжение в Констанца.

 

20-минутното прекъсване явно подейства ободряващо на Конта, която постигна победа и по този начин изравни резултата в серията между Верикобритания и Румъния.

 

Скандалът е пореден за Настасе през седмицата. Той е разследван за расизъм от Световната федерация по тенис, след като на пресконференция попита какъв цвят ще бъде бебето на носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама