НОВИНИ


Северна Корея щяла да изтрие САЩ от лицето на Земята

10 5829 24.04.2017
Северна Корея щяла да изтрие САЩ от лицето на Земята

Северна Корея заплаши, че ще изтрие САЩ от лицето на Земята. Това щяло да се случи, ако амерканците започнат война на Корейския полуостров.


В събота американският вицепрезидент Майк Пенс съобщи, че американският самолетоносач "Карл Винсън" и ударната му група военни кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море в момент, когато активно се носят слухове, че Пхенян ще извърши шестия си ядрен опит.

 

Пропагандният уебсайт "Уриминзокири" публикува заплашителен текст, който се твърди, че е написан от офицер от севернокорейската армия. В него се казва, че изпращането на самолетоносача е обявяване на война. Текстът предупреждава Вашингтон, че ще допусне "огромна грешка", ако мисли, че Северна Корея е Сирия, която не е предприела "незабавна контраатака" след нанесения й американския ракетен удар в началото на месеца.

 

В случай на атака, казва сайтът, "светът ще види как атомните самолетоносачи на Вашингтон се превръщат в купчина желязо и биват потопени, как една страна, която се нарича Америка, бива заличена от лицето на Земята".

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама