НОВИНИ


Цял работен ден прекараха прокурорите в НЕК

0 3796 26.04.2017
Цял работен ден прекараха прокурорите в НЕК

Продължава прокурорското разследване в Националната електрическа компания. Около 10.30 тази сутрин петима прокурори влязоха в институцията заради образувано досъдебно производство за умишлена безстопанственост.


Проверката е по сигнал за плащания по консултантски договори на външни лица при наличието на вътрешни експерти в компанията. Служителите на НЕК започнаха още след 17 часа да си тръгва, но прокурорите все още са вътре. През последните няколко години НЕК води доста дела, от които имаше и такива, които загуби.

"Води се разследване за престъпление по чл. 219 от Наказателния кодекс срещу неизвестен извършител. Предстои извършването на множество процесуално следствени действия, след извършването, на които от пресцентъра на прокуратурата може да се получи конкретна информация", заяви пред БНТ Емилия Варадинова - прокурор.

"Аз лично нямам никакви притеснения, нямам представа какво точно ще разследва прокуратурата, но изцяло в нейната компетентност е да направи проверка по всеки един сигнал, за който тя е сезирана", коментира Теменужка Петкова, бивш министър на енергетиката.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама