ХРАНА И ВИНО


Затвориха римски ресторант след сметка от 580 евро за двама

1 6739 05.07.2009
Затвориха римски ресторант след сметка от 580 евро за двама

Обед за двама души на стойност 580 евро стана причина за затварянето на известния римски ресторант „Пасето“, съобщава ProntoSofia.



Намиращият се в сърцето на Вечния град, до площад „Навона“, ресторант представил сметка с тази сума на двама японски туристи. Те обаче не се примирили със солената сметка и направили оплакване за измама в полицията.

Ресторантът бил посетен и от контролни органи на Здравните служби, които открили сериозни пропуски в хигиенно-санитарната сфера, заради което той бил глобен и затворен.

В първия момент получилите сметката си японци помислили, че е станала грешка. След като получили обратно кредитната си карта обаче, установили, че на всичкото отгоре ресторантът си „задържал“ по своя инициатива и бакшиш за 115 евро.

В отговор на протестите им собственикът казал лаконично „Такива са цените“. След идването на полицията в заведението се установило, че цените в сметката на японците съвсем не отговаряли на реално обявените в менюто.

За да не бият път напразно, властите поискали от здравните служби да направят и санитарен контрол над ресторанта, така че в крайна сметка се стигнало до затварянето му.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама