МИСТЕРИИ


Инж. Запрянов: Лазаров построи „Пътя на любовта” заради знойна кметица

8 10278 27.04.2017
Инж. Запрянов: Лазаров построи „Пътя на любовта” заради знойна кметица

Скандални разкрития за строежа на магистрала ”Марица” и действията на бившия шеф на пътната агенция инж. Лазар Лазаров разкри инж. Илия Запрянов, бивш зам.-ръководител на надзора на Лот 1 от магистралата.


По думите му при строителството на аутобана се е плащало за несвършена работа и се е строяло некачествено. Запрянов лично е внесъл два сигнала за нарушения до бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, но адекватна реакция не е последвала.

 

Хората, наблюдавали строителството на „Марица”, наричат пътя от магистралата до село Златна ливада „Пътя на любовта”. Запрянов е категоричен, че отбивката до селото не е била предвидена по план и не е бил предвиден бюджет за нея. Кметицата на селото, описана от инженера като „знойна хубавица”, се примолила на Лазаров и така бил изграден път до селото за 2 – 3 млн. лв. Илия Запрянов е убеден, че между кметицата и шефа на АПИ е имало "любовна тръпка".

 

Припомняме, че прокуратурата влезе в пътната агенция, за да разследва строежа на магистралата. Според държавното обвинение незнайно как по проекта се включва и фирма „Пътища Пловдив”. Тя взима 51 милиона за укрепване на почвата на 4-километрова отсечка.

 

По думите на Илия Запрянов става въпрос за това, че до 2012 г. на „Пътища Пловдив” е плащано "на зелено" за несвършена работа. След това е станало ясно, че работата, за която вече са платени около 23 млн. лв., няма да бъде свършена и се намира оправдание да бъдат отпуснати още толкова. Запрянов нарече стабилизацията на пътя „измишльотина” за пред публиката. Където се появи Лазар Лазаров, се появяват укрепвания, коментира Запрянов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама