НОВИНИ


Още 1,5 млн. лв отиват за охрана на турската граница

1 3671 01.05.2017
Още  1,5 млн. лв отиват за охрана на турската граница

Главна дирекция „Гранична полиция“ обяви обществена поръчка за модернизиране на стационнарните термовизионни системи за ефективно противодействие на опитите за нелегално навлизане в страната ни, съобщава Дарик.


1 563 440.00  лева без ДДС ще бъдат отпуснати по проекта, финансиран със средства от европейските фондове за укрепване на капацитета за гранично наблюдение. Изисква се изпълнителят на проекта да изгради и стационарни постове за техническо наблюдение на конкретно посочени места в граничната зона, както и да организира и обучението на служители за работа, обслужване и администриране на оборудването на системите.


Предвижда се през ускорен курс да преминат 24 оператори, 4 системни администратори и още пет служители по техническата поддръжка. В обществената поръчка изрично е подчертано, че всички разходи, свързани с осигуряването на лектори и провеждането на обучението на служителите- пътни, дневни и  квартирни са за сметка на изпълнителя.

Процедурата е ускорена.  В публикуваната обществена поръчка се подчертава, че : „По постъпила оперативна информация в резултат на продължаващият военен конфликт в Сирия, усложнената обстановка в държавите от Близкия изток и Северна Африка се очаква увеличаване на миграционния натиск по външните южни и югоизточни граници на ЕС.

Посочва се още, че: „Предвид предприетите от Република България през последните години мерки за засилване на граничното наблюдение по българо-турската граница от една страна, а от друга - поетапното изграждане на инженерно възпрепятстващо съоръжение доведоха до изместване на миграционни натиск по границите на България в местата, където няма изградено или все още не е завършено съоръжение, като същевременно се наблюдава и промяна на тактиката и способите, използвани от мигранти“.

Оферти се приемат до 17 май т.г.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама