НОВИНИ


Според съда: Бившият главсек на МВР Г. Костов е от национално значение за България

3 14890 03.05.2017
Според съда: Бившият главсек на МВР Г. Костов е от национално значение за България
Георги Костов

Бившият главен секретар на МВР Георги Костов се оказва личност от национално значение за България. Това става ясно от безпрецедентното определението на съдиите по делото, с което той атакува уволнението си пред Върховния административен съд.


Първото заседание е проведено на 26 април т. г., установи Фрог нюз от официалния сайт на ведомството. Като никога до този момент при подобни дела, съдебният състав е поискал прокурор да се включи  още на първа  инстанция. По принцип на този етап обвинители участват единствено, ако се разглеждат казуси с голям  държавен или обществен интерес. 

 

При всички останали дела, обвинението си казва тежката дума едва на последна инстанция. В Протокала от заседанието е записано: „ДА СЕ ИЗПРАТИ на заместник-главния прокурор и ръководител на Върховна административна прокуратура препис от настоящия протокол със становище - да извърши преценка дали прокурор от тази прокуратура е необходимо да участва по делото, тъй като независимо, че е първоинстанционно, то е с публичен интерес и с правна сложност. ОТЛАГА и НАСРОЧВА делото за 31.05.2017 г. от 09.00 ч., за която дата и час страните уведомени”.

Юристи коментираха пред Фрог, че при делото на Георги Костов няма нищо по-различно от процесите , в които служители на МВР оспорват уволненията си. С това определение, обаче се дава възможност за още една допълнителна защита в полза на Костов и то още в самото начало. Любопитното е, че подобен жест не е правен до този момент за нито един  служител на МВР, независимо на колко висок пост е бил.  Както Фрог вече написа, името на Георги Костов  се спряга за бъдещ шеф на Агенция „Митници”. Негови приятели-ченгета, обаче не изключват възможността той да се върне отново в сградата на ул. „Шести септември” като главен секретар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама