НОВИНИ


Цачева се срещнала с Цацаров и Панов

3 4128 07.05.2017
Цачева се срещнала с Цацаров и Панов

В първите часове след назначението си за правосъден министър Цецка Цачева се срещнала с главния прокурор Сотир Цацаров и председателят на ВАС Лозан Панов. Това призна самата тя пред бТВ.


По думите й срещата е била неформална и им е казала, че трябва да "продължим и да намерим най-вярното решение и да загърбим личностни или принципни противоречия."

 

Относно министерския пост, Цачева заяви, че той й е предложен лично от Бойко Борисов.

 

„Бях приятно изненадана за това, че структурната реформа в прокуратурата е извършена и дори шеговито отбелязах, че това не е станало ясно на широката общественост. Но е важно е, че имаме диалог”, категорична беше тя.

 

По повод Екатерина Захариева, която ще съвместява вицепремиерските си задължения със съдебната реформа и поста на външен министър, Цачева посочи, че се радва, че продължаването на реформата в правосъдната система е издигната на ниво вицепремиер. „Министърът на външните работи е този, който държи връзките с европейските институции, които са структурите, които имат общо с продължаващите доклади по механизма за сътрудничество и проверка”, заяви Цачева.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама