НОВИНИ


БСП и ПФ с по един кмет след частични избори

0 4395 08.05.2017
БСП и ПФ с по един кмет след частични избори

След втория тур на частичните кметски избори Емил Гиздов от Местна коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ, ВМРО“ е новият кмет на село Гецово, област Разград, а Юлиян Симеонов, кандидат на БСП, спечели балотажа на частичните местни избори в село Гара Орешец, област Видин.


В село Гецово на втори тур на кметските избори се явиха кандидатите на ГЕРБ Мария Иванова и на Патриотичния фронт Емил Гиздов. За Гиздов са гласували 474 избиратели. Мария Иванова е получила 387 гласа. Избирателната активност в село Гецово на балотажа достигна 55,77%.

 

На първия тур, който се проведе на 30 април Гиздов получи 313 гласа, а за Иванова гласуваха 274 гласа. На първия тур на частичните кметски избори участие взеха и издигнатата от БСП Росица Славова, която получи 240 гласа и кандидатът на ПП „Българска нова демокрация“ Генади Гатев, който получи 13 гласа. На първия тур гласуваха 845 души от общо 1557, имащи право на вот.


До избори в селото се стигна, след като Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета Пламен Пантилеев заради влязла в сила осъдителна присъда за управление на автомобил с 2,07 промила алкохол в кръвта.
На балотажа в село Гара Орешец един срещу друг се изправиха кандидатите на БСП – Юлиян Симеонов и на ДПС – Костадин Филипов. За Юлиян Симеонов са гласували 269 избиратели, а за Костадин Филипов, подадените гласове са 216. 20 са недействителните бюлетини. От имащите право на глас 709 души на балотажа са гласували 505 души. На първи тур Симеонов получи 29.30% от гласовете или 138 гласа, а за Филипов гласуваха 29.09% от гласоподавателите, упражнили правото си на вот, или 137 души.

 

На първи тур на частичните кметски избори, който се проведе на 30 април, участие взеха и издигнатата от ПП ГЕРБ Мариана Гергова, която получи 80 гласа; издигнатият от Българска нова демокрация Красимир Крумов, за когото гласуваха 48 души, и кандидатът на ПП АБВ Борислав Живков, когото подкрепиха 68 души. На първия тур гласуваха 485 души от общ 709 имащи право на вот.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама