СВЯТ


Путин на парада: Няма сила, която да покори народа ни

10 7370 09.05.2017
Путин на парада: Няма сила, която да покори народа ни

На военния парад на Червения площад в руската столица присъстваха президентът на страната и върховен главнокомандуващ Владимир Путин, премиерът Дмитрий Медведев, лидерът на горната камара на парламента Валентина Матвиенко и държавният глава на Молдова – Игор Додон. В началото на парада бе извършен тържествен преглед на частите.


Министърът на отбраната Сергей Шойгу поздрави войниците и офицерите от всички родове войски. Руският президент се обърна към участниците: Величието на този празник бе опредено от нашия народ. "Авторите на тази победа бяха и маршалите, и редниците, хората от цялата наша страна. Всички тези хора обърнаха кървавото колело на историята", каза още руският президент. "Ние скланяме глава пред жертвите", каза още той и обяви минута мълчание в памет на загиналите.

"Няма, нямало и няма да има сила, която да пороби нашия народ", допълни още държавният глава и върховен главнокомндаващ. По традицията шествието тръгна с барабанчиците на оркестъра на московското военно-музикално училище. В парада взеха участие и подразделения от сухопътните, военноморските и военнокосмическите сили. По изключение тази година над Червения площад не прелетяха военни самолети. Причината бе лошото време, информира ТАСС, като цитира военното министерство.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама