ПОЛИТИКА


Първо във Фрог: Президентът взе за секретари министрите Янев, Узунов и Гълъб Донев

2 13682 10.05.2017
Първо във Фрог: Президентът взе за секретари министрите Янев, Узунов и Гълъб Донев
Трима от тези министри вече са секретари на президента Радев

Президентът Румен Радев направи президенски секретари служебните министри Стефан Янев, Пламн Узунов и Гълъб Донев. Това научи Frog news от свои източници в президентството.


За бъдещото назначение на вицепремиера и служебен военен министър Стефан Янев  Frog news  писа още преди месец. Министър Янев, бивш аташе по отбраната на България в САЩ, си свърши работата по организацията на президентските избори. Като успех бе отчетено и спокойствието по границата. Той ще бъде секретар по отбраната.

Не е неочаквано и назначението на вътрешния  служебен министър Пламен Узунов като секретар по сигурността. Това експертите свързват не толкова с успехите му като шеф на МВР, колкото с познанството му в Пловдив от преди години с президента Румен Радев. Той ще бъде неговият коз в борбата за МВР с премиера Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Секретар на президента ще бъде и служебният социален министър Гълъб Донев. Назначението му е не толова като колега на Радев като пилот първи клас, а като признание за експертните качества на Донев, който от дълги години е признат специалист в социалното министерство.

Междувременно, от вчера, като медиен съветник на военния министър Красимир Каракачанов е назначен журналистът от "24 часа" Любомир Денов, за което съобщихме още преди пет дни.

Калин Джумайски
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама