НОВИНИ


Десислава Атанасова и Искрен Веселинов непримирими за мажоритарния вот

5 4862 11.05.2017
Десислава Атанасова и Искрен Веселинов непримирими за мажоритарния вот
Десислава Атанасова

Все още няма разбирателство между ГЕРБ и ”Обединени патриоти” по темата за мажоритарния вот. Различните позиции за него представиха в предаването „Здравей, България” Десислава Атанасова от ГЕРБ и Искрен Веселинов от ОП.


Патриотът Искрен Веселинов намекна, че мажоритарната система е популизъм. Според него, тя е характерна за държави, в които има тоталитарни режими като Китай. Той изтъкна, че е добре, че хората искат да избират пряко личности за Народното събрание, но трябва да се има предвид, че не мажоритарният вот е правилният начин.

 

"Решението на референдума не е задължителен за Народното събрание", отговори Веселинов на въпрос дали ОП биха подкрепили референдума. В същото време Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ ще се опита да убеди партиите в полза на референдума. Тя подчерта, че ГЕРБ предлага и 0 лв. партийна субсидия, като коментира, че останалите партии избягват коментар по този въпрос. Веселинов обаче се обяви против нулевата субсидия, за да не бъдат зависими партиите от спонсори. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама