НОВИНИ


Борисов: Бизнесът може да получи още много от плана „Юнкер”

2 4110 11.05.2017
Борисов: Бизнесът може да получи още много от плана „Юнкер”
БГНЕС

Би могло да се направи много още за бизнеса по плана „Юнкер“. Това каза Бойко Борисов по време на конференция на тема: „Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ, план Юнкер)“, предаде „Фокус“.


„Независимо, че сме от различни политически семейства, подкрепяме не само с присъствието си, а и с ясната отговорност, че би могло да се направи много още за бизнеса по плана „Юнкер“. Обединението на всички наши хора в различни институции, от нас може да бъде само аплодирано. Независимо, че в кампанията имаше твърдения от наши опоненти, че не сме усвоили нищо по плана „Юнкер“. Втори сме след Естония“, заяви Борисов.

 

По думите му имаме редкия шанс и с председателството на Съвета на ЕС, и с подкрепата на Юнкер, още повече да улесним бизнеса и да го направим по-гъвкав. „Следващата година ще минем 4,5-6%. От 1 септември ще изпълним ангажимента за повишение на заплатите на българския учител.

 

Трябва да се съсредоточим върху две неща – образование, това е най-важното, за да бъдем конкурентоспособни. Второто е свързаността на Балканите, на регионите. Нямаме нито магистрали, нито жп линии с нашите съседи. Сега направихме с Турция, работим със Сърбия, Гърция. Надяваме се да направим свързаност и между Българи и Македония“, каза още Бойко Борисов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама