БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Р. Гълъбинов за Фрог: Планът "Юнкер" стимулира инвестициите

0 5591 12.05.2017
Р. Гълъбинов за Фрог: Планът
Румен Гълъбинов

Планът "Юнкер" се съсредоточава върху инвестициите, а България има нужда да се справи с ниските равнища на инвестиции. Малкото инвестиции водят до забавяне на икономическия растеж и невъзможност за осигуряване на нови работни места в реалната икономика. Казано накратко: чрез плана инвестициите могат да бъдат стимулирани и така да се обърне тенденцията за спад на инвестициите в страната ни. Това обясни пред Фрог нюз финансистът Румен Гълъбинов.


Създават се допълнителни възможности за инвестиционно финансиране по плана, без да се взимат нови държавни заеми. Правилното прилагане на плана е предпоставка за достигане на парите до реалната икономика и подобряване на инвестиционната среда. Удовлетворяването на потребностите от инвестиции ще насърчи конкурентоспособността на българската икономика.

За да имаме шансове да получим повече пари по плана, е нужно да направим необходимите реформи. Освен това България не трябва да позволява да остане единствената държава, която ЕК наблюдава по въпросите с корупцията и съдебната реформа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама