НОВИНИ


Съветът на Европа: България е изпълнила част от препоръките срещу расизма

0 4365 16.05.2017
Съветът на Европа: България е изпълнила част от препоръките срещу расизма
БГНЕС

Комисията срещу расизма към Съвета на Европа представи днес заключенията си по изпълнението от България на препоръките, отправени в доклад от 2014 година.


Отчита се, че препоръките са били изпълнени частично от нашата страна. Посочва се, че по препоръката за организиране на кампания за търпимост към мигрантите не е съобщен напредък. Допълва се, че положението на мигрантите и търсещите убежище в нашата страна не се е подобрило в последните две години.

 

По втората препоръка - Комисията за защита от дискриминация да предоставя възможност за подаването на сигнали на повече езици - България е проявила изобретателност, се посочва в документа.

 

Въпреки че нашата страна засега дава възможност чужденци да използват услугите на комисията на друг език само онлайн, с помощта на виртуален преводач, това се възприема като частично изпълнение на задачата, допълва БНТ.

 

Съветът на Европа препоръчва формулярите, освен на български, руски, френски, немски и английски език, да може да бъдат подавани и на турски език, тъй като той също се използва в нашата страна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама