НОВИНИ


ЕК глоби ”Фейсбук” със 110 млн. евро

0 4477 18.05.2017
ЕК глоби ”Фейсбук” със 110 млн. евро

Европейската комисия наложи глоба на социалната мрежа ”Фейсбук” в размер на 110 млн. евро. Причината е, че американската компания е предоставила некоректна и подвеждаща информация относно сделката за придобиването на мобилното приложение за комуникация WhatsApp.


В отговор от "Фейсбук" обясниха, че са си сътрудничили с Еврокомисията и допуснатите грешки не са били умишлени. "Грешките, които сме допуснали в нашите документи от 2014 г. не са били умишлени и ЕК потвърди, че те не са повлияли на резултата от разглеждането на сливането. Днешното решение приключва този въпрос", посочват от компанията.

Комисията даде зелена светлина за придобиването на WhatsApp през 2014 г. за сумата от 19 млрд. долара, посочвайки, че не намира причини, по които това ще застраши конкуренцията в сектора на социалните мрежи.

"Решението ни е ясно послание към всички компании, че трябва да спазват европейските правила за сливане, включително предоставянето на коректна информация", заяви еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама