НОВИНИ


Менда Стоянова: Средната работна заплата е като свинско със зеле

3 5410 19.05.2017
Менда Стоянова: Средната работна заплата е като свинско със зеле
Менда Стоянова БГНЕС

Тричленният състав на ВАС отмени минималната заплата заради административно нарушение. То ще бъде отстранено, така че всички да бъдат спокойни. Това, което са изработили, ще бъда възнаградено. В следващите три години предвиждаме по около 10% ръст на минималната работна заплата. Не виждам причина това да не се случи.


 Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в НС. Бизнесът не скача срещу конкретните цифри. По-скоро те са недоволни от факта, че минималната работна заплата се определя административно. Това е тяхната работа. На синдикатите също. Те трябва да седнат и да се разберат с помощта на социалното министерство. Ако това не се случи, държавата ще изпълни своите задължения и ще продължи да определя административно минималната работна заплата.

 

При средната работна заплата положението е малко като свинско със зеле. Имаше една такава приказка - кое е повече и кое е по-малко, но бюджетът работи със средни цифри, каза още тя. Според мен в момента всеки един човек може да си намери работа в България. Това е абсолютен факт. По Черноморието се търсят хора. В Пловдив се търсят много кадри. За съжаление липсват квалифицираните работници. Ние мислим да работим в тази насока. Тук говорим за постигане на ефект още от средното образование.

 

Първо трябва да привлечем млади хора в образованието. Трябва да върнем авторитета на учителите. Образованието трябва да бъде приоритет не само на правителството, а на всички. Трябва да обърнем внимание и на това какво се преподава в училищата. Тук трябва да има връзка между бизнеса и училищата, разкри Стоянова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама