НОВИНИ


Цацаров: Не искам извинения от Лозан Панов

5 5552 21.05.2017
Цацаров: Не искам извинения от Лозан Панов
Сотир Цацаров БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров е готов да протегне ръка за помирение с председателя на върховния касационен съд Лозан Панов, заяви той пред bTV. По думите му, каквито и упреци и укори да бъдат отправени към него, той няма да позволи това да доведе до институционален конфликт.


Попитан дали Лозан Панов ще бъде отстраен, Цацаров заяви: "Логично отговорът е "не". Вижте, аз лично не съм воювал с никого, за да протягам ръка по една проста причина – аз не съм вдигал ръка. Това не значи, че не съм готов да я протегна. Не търся каквито и да е извинения от Лозан Панов – искам да бъда разбран съвсем добре. Ние сме големи хора, разумни хора и аз мисля, че всичко онова, което мисля за него лично нямам грам притеснения да му го кажа в очите. Но няма да го кажа пред всички, защото това вреди на цялата система. Но в писмото си до държавния глава той си позволи класификации за всички прокурори, за които дължи извинение".

Сотир Цацаров обяви, че чисто човешки съжалява за срещата в ЦУМ с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев.

На въпрос защо се е съглас да отиде на нея, главният прокурор отговори: "Всички казват, че срещата е тайна, а тя не е тайна. Всички казват, че срещата е нерегламентирана... Е, аз тогава казвам съвсем ясно – у нас регламент за такава среща няма. Вижте, казах ясно - няма да коментирам самата среща..."
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама