НОВИНИ


По 4000 лв. рушвет за мигрант вземали граничните полицаи на летище София

0 4157 26.05.2017
По 4000 лв. рушвет за мигрант вземали граничните полицаи на летище София
БГНЕС

При специализираната акция на летище София са задържани шест души - двама гранични полицаи, двама организатори на престъпната схема, които са чужденци и двама мигранти. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров.


По думите му организаторите пребивавали у нас от повече от 10 години. Например, последният който е задържан, е от Кипър. Пристига на летище София с нередовни документи и е пропуснат въпреки нередовните документи от съответните гранични полицаи, заяви Цацаров. Главният прокурор разкри, че таксата за преминаване била 5000 евро на човек. 4000 лева вземали българските полицаи. Влезлият е гражданин на Бангладеш, мисля че организаторите също са съпричастни към тази страна, обясни главният прокурор.
Работено е доста старателно и в малко по-тежки условия. Аерогарата не е пространство, в което е възможно да се осъществява наблюдение и всякакви други начини за наблюдение, чрез които престъпленията могат да се документират. За първи път е налице канал за трафик на чужденци през аерогара, каза още Сотир Цацаров. нелегални мигранти каналджии гранични полицаи спецакция Летище София подкуп Сотир Цацаров.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама