АКТУАЛНО


Инвенстираме 384 млн. евро в метрото

0 3990 30.11.-0001
Инвенстираме 384 млн. евро в метрото

384 милиона евро ще бъдат инвестирани в изграждането на метрото в столицата тази година, каза за Дарик радио заместник-кметът по транспорта в Столична община Александър Цветков.



По думите му, това е общата стойност на проектите за разширяване на първи и втори метродиаметър и извършването на текущи ремонти, които са заложени по оперативна програма „Транспорт".

В момента се работи усилено върху разширяването на първи метродиаметър от „Младост" 1 до Цариградско шосе, заедно с буферния паркинг там.
През есента ще трябва да стартира и продължението на втория метродиаметър от надлез „Надежда" в посока кварталите „Надежда" и „Обеля". За тази отсечка е осигурено финансиране по оперативната програма на стойност от 180 милиона евро.

В края на есента предстои да бъде разкопан и района на Лъвов мост, където също ще има метростанция. Предвидено е да се сигури временно трасе, за да не бъде блокирано движението на едно от най-възловите места в столицата.

Цветков припомня, че в момента се работи на близо 14 метра под земята. Около 200 милиона евро пък са вложени в изграждането на първи метродиаметър.

До 15 септември трябва да бъде пусната и връзката между двата участъка на метрото от станция „Сердика" до Орлов мост. Това означава, че всичко ще бъде напълно завършено, всички строителни материали и отпадъци ще бъдат изчистени, уточни още Александър Цветков.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама