ХРАНА И ВИНО


”Пастърма говежда” влезе в регистъра за храните на ЕК

0 11471 26.05.2017
”Пастърма говежда” влезе в регистъра за храните на ЕК

Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия, информират от Министерството на земеделието и храните.


„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.

 

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост. 

 

Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама