НОВИНИ


Над 650 войници на НАТО преминават през България

0 4833 31.05.2017
Над 650 войници на НАТО преминават през България

Повече от 650 войници със стотици единици бойна техника ще преминат през България в следващите дни. Силите на НАТО с много висока степен на готовност ще бъдат предислоцирани от Гърция през България до полигона ”Чинку”, Румъния, където между 8-ми и 14-ти юни се провежда учението Noble Jump 2017.


 България е една от трите страни-домакин на учението. Целта на Noble Jump е да тества готовността на Силите за бързо реагиране на Алианса при криза. Днес през България започват да преминават общо 280 британски военослужещи със 170 единици военна и спомагателна техника.

 

Десетки военни колони със стотици войници и бронирани машини влязоха на територията на България през ГКПП "Капитан Петко Воевода", за да се включат в учението Нобъл Джъмп 2017-а в Румъния, съобщи БНТ.

 

През България преминават 8 английски, 6 испански и 1 албанска военна колона от по 20 военни машини в периода 1-5 юни. Страната ни осигурява безпроблемен конвой до северната ни граница. Целта на учението, в което участват 4000 военни с 500 машини, е да тества колко бързо Силите на НАТО с много висока степен на готовност биха се разгърнали по югоизточния фланг, за да предотвратят мащабна военна криза, разказва командващият учението генерал Ян Кейв.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама