НОВИНИ


Ненчев: Българските въоръжени сили трябва да са високотехнологични

1 4846 01.06.2017
Ненчев: Българските въоръжени сили трябва да са високотехнологични
Николай Ненчев БГНЕС

Всички проекти за модернизация на армията, за които се говори много активно през последните няколко дни, бяха реализирани точно през моето време, когато бях министър на отбраната и когато имах много тежки разговори с всяка една от парламентарните групи. Направихме първата крачка, но през последните дни започнаха да се оспорват тези проекти, което за мен изглежда твърде странно.


 Това заяви в студиото на "Още от деня" бившият военен министър Николай Ненчев. Във връзка с днешно интервю на президента Румен Радев, който настоява договорът за изтребителите да се сключи още тази година, Николай Ненчев заяви, че разчита много на това и по думите му, би трябвало да се сключи възможно най-скоро.

 

Винаги съм гледал на този проект не просто като на покупка на самолети, а съм гледал като геостратегически въпрос, който трябва да решим. Ние не купуваме просто платформа, а купуваме сигурност. Комисията окончателно се е спряла на два от тези самолети или по-скоро на "Грипен", аз обаче имам известни забележки по отношение на това, защото за мен е важно от къде купуваме въоръжението за тези самолети, каза той

 

Българските въоръжени сили трябва да станат високотехнологични - такива, каквито са армиите в целия свят. Тоест ние трябва да се стремим към високите технологии, уточни  още Ненчев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама