НОВИНИ


Идната седмица решават за ТЕЛК

1 4275 02.06.2017
Идната седмица решават за ТЕЛК
Николай Петров БГНЕС

Новата наредба за медицинската експертиза е готова, минала е на обществено обсъждане и оценка на въздействие както и за съгласуване в МС. Това съобщи здравният министър Николай Петров по време на парламентарния контрол.


Министърът очаква наредбата да мине на обсъждане в Националния съвет за тристранно сътрудничество във вторник 6-ти юни и след това веднага да влезе в сила, съобщи БНТ.  Така според министър Петров ще отпаднат всички затруднения при издаване на оценка за трудоспособност от ТЕЛК, възникнали за кратко време след като ВАС отмени разпоредби от старата наредба за медицинската експертиза. Междувременно обаче, две седмици вече хиляди хора в страната, които страдат от повече от едно заболяване, не могат да получат решенията си и не малко от тях останаха без инвалидни пенсии.

 

Според здравният министър проблеми с приемането на Наредбата за медицинската експертиза няма да има, тъй като Върховният административен съд е отменил текстове от старата наредба заради допуснати нарушения на административната процедура по приемането ѝ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама