АРТ ДЖУНГЛА


Възпитаници на НХА с обща изложба

0 5920 14.07.2009
Възпитаници на НХА с обща изложба

Днес в галерия “Шипка” 6 ще бъде официалното откриване на представителна изложба на Националната Художествена Академия.



За да да покажат какво са научили за четири години бакалаврите в специалностите керамика, сценография, текстил, рекламен дизайн, порцелан и стъкло, скулптура, графика, плакат и визуална комуникация, младите творци ще подредят своите най-добри произведения на първите два етажа на галерията. Останалите творби ще намерят своята публика в галерия “Академия” на “Шипка” 1.

Настоящата изложба дава възможност на специализираната и широка публика да получи цялостна представа за постиженията на най-младите възпитаници на Академията. Да открие покосаката на техните творчески търсения в един съдбовен за тяхната кариера момент – прехода от академичното образование към самостоятелен артистичен живот.

Голямото разнообразие от творчески индивидуалности и съвременни естетически възгледи; пълният диапазон от изящни, приложни изкуства, дизайн и много честото заличаване на границите между тях, съчетани със страстта, порива и таланта на младите артисти оформят една интересна и обещаваща изложбена програма, категорични са от Академията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама