НОВИНИ


Ген. Бриго Аспарухов предупредил ЦРУ за войнстващия ислям още през 1992 г.

3 8433 17.06.2017
Ген. Бриго Аспарухов предупредил ЦРУ за войнстващия ислям още през 1992 г.
Бриго Аспарухов БГНЕС

”През 1992 г. за първи път посетих ЦРУ. Българското разузнаване винаги е наблюдавало терористичните организации. Тогава споделих, че за света има голяма опасност и това е войнстващият ислям. Колегите сякаш не обръщаха внимание”. Това призна бившият директор на разузнаването ген. Бриго Аспарухов.


По думите му  пред bTV 11 септември сякаш е събудил американците.

"След това започна войната в Ирак. Режимът на Саддам Хюсеин, които трябваше да си отиде, но не знам дали чрез война. След това дойде ред на Либия. Водят се войни, племена. Дойде и Сирия. И се появи държава, без граници. В нея се обединиха крайните ислямисти", посочи той.

"Иска ми се службите да са на ниво, сътрудничеството помежду им да е по-добро. Не всички споделят информация навреме. Има някаква ревност. Терористичните организации изпреварват службите. В тях липсва човешкият фактор. В службите не достига агентурният апарат, техника има", каза още Аспарухов.

"Нямам доказателства Русия да се меси в нашите вътрешни работи. Но не отнемам правото на която и да е държава да има интереси тук. Ние трябва да си пазим националните интереси", уточни ген. Аспарухов. Според него за Турция станало ясно публично, че се меси в нашите вътрешни работи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама