НОВИНИ


Ройтерс нареди кабинета Борисов

9 5314 16.07.2009
Ройтерс нареди кабинета Борисов
Бойко Борисов Вяра Йовева

Сигурни министри засега били Симеон Дянков, Бисер Боев, Цв. Цветанов и Р. Желева, според агенция Ройтерс.



Някои от имената на евентуалните кандидати в ключовите министерства на бъдещото правителство на Бойко Борисов, публикува в аванс агенция Ройтерс.

Според предвижданията на агенцията депутатът от ГЕРБ Анастас Анастасов се сочи като най-вероятния министър на правосъдието. Агенцията отбелязва, че 43-годишният Анастасов е напуснал поста си като председател на Районния съд в Ямбол, за да влезе в парламента.

Като сигурни министри се споменават още Симеон Дянков - министър на финансите и вицепремиер, Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи. За министър на икономиката се сочи името на Бисер Боев, на външните работи - Румяна Желева, а на отбраната - името на Николай Младенов.

Frognews.bg напомня, че първоначалните намерения по отношение на Румяна Желева бяха тя да стане еврокомисар, а министерството на външните работи да поеме или Николай Младенов, или Радослав Точев. Впоследствие се оказа, че Младенов по-вероятно ще управлява отбраната. Евродепутатът  Желева пък ще заеме поста външен министър в бъдещото правителство само временно, докато бъде издигната за нов български еврокомисар през есента. Това са съобщили пред в.„Дневник“ източници от ГЕРБ."Твърди" министри изглеждат още Йорданка Фандъкова като министър на образованието и науката и Вежди Рашидов - на културата. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама