НОВИНИ


Н. Марков: В НСО пее Петела от Бояна, службата унизи Лозан Панов

6 15034 21.06.2017
Н. Марков: В НСО пее Петела от Бояна, службата унизи Лозан Панов
Николай Марков БГНЕС

НСО иска да е встрани от случая с колата на Лозан Панов на практика. Вместо да генерира сигурност, генерира несигурност поради допотопност, мухлясалост на служителите в тази служба. Ангел Антонов е човек от миналото. Службата е под ръководството на ДПС. Там пее от Бояна петела.


Тя не е национална. Основният акцент е в горивата, които ползва НСО. Това заяви бившият служител на НСО подп. Николай Марков.

Разследват се болтове, Лозан Панов и шофьора му. А същински разговор за НСО няма. НСО е измислено име, не съответства на дейността. Трябва да е Агенция за транспорт и охрана. Изпълнява слугински функции, а не по охрана, каза още той.

Тези болтове не са стегнати при смяна на зимните с летните гуми, това е моята версия. Друго е важното. НСО се явява маша, която на практика нанесе удар по висш магистрат. Удари честта и достойнството на висш магистрат, независимо дали се казва Лозан Панов или не. Уязвиха го като личност. Има внушения във всичко, нищо друго. Спас Илиев го напправиха едва ли не маршал. А той работи като чистач там. Това е човекът, който е подписал постановлението. Приемете го в преносния смисъл, обясни Марков.

Отговорност носи началникът на службата за охрана. НСО дори не е уведомила прокуратурата. Тънкостта в постановлението е, че едно лице насочва действията на прокуратурата и това е сигнал, в който е поискано от прокуратурата да провери фактите. И това, че Лозан Панов си измисля. НСО иска да е встрани от случая на практика, посочи още бившият служител на службата.

Ако поема ръковдството на НСО трима ръководители ще влязат в затвора с реализирани присъди, категоричен бе Николай Марков.

Това постановление не произлиза от НСО, а проверката в НСО се базира на това, че Агел Антонов не е разбарл какво му е казал висш магистрат. Излиза, че магистрътът не може да обяснява. Всички камъни бяха хвърлени в градината на Панов. Смисълът на НСО е да го пази, а не да бъде унищожен, когато не е угоден политически някому. Разговорът не е за болтове. Той е тежък, унизителен разговор. Заключението на постановлението ни насочва към това, шофьорът да бъде уволнен, смята той.

Нормално ли е цяла НСО да се хвърли върху магистрат и го разкъса. Това ли трябва да бъде поведението на на една национална служба, на една прокуратура, на президента дори?,  попита Марков.

Не може да се прави посткомунистическа служба и тя да генерира сигурност. Кога е понесла отговорност НСО? Има ред, но той може да бъде заобиколен винаги. Това се знае от президент, премиер, от хората, които са охранявани, категоричен бе експертът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама