БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Полша спира получаването на руски газ заради лошо качество

0 7576 21.06.2017
Полша спира получаването на руски газ заради лошо качество

Полският газопреносен оператор съобщи днес, че спира получаването на руски газ през газопровода Ямар заради лошото му качество, предаде Франс прес.


"Газопроводният оператор Газ-Систем (Gaz-System) обявява, че поради лошото качество на природния газ, не може да получава това гориво, за да го вкарва в националната газоразпределителна мрежа от от пункта на газопровода Ямал", се казва в комюнике.

 

Газът "не отговаря на предписаните параметри за качество", допълва Газ-Систем, уточнявайки, че прекъсването, направено днес в 4 часа по Гринуич (6 часа местно време, 7 часа българско време), ще приключи в петък по същото време.

Спирането няма да се отрази на баланса и сигурността на разпределителната система, управлявана от Газ-Систем, уверява компанията.

 

Според специализирания полски портал Енергетика24 (Energetyka24) газът, който в момента се доставя от Русия, съдържа прекалено много вода, за да може да бъде използван в Полша. Първата инсталация за сушене на този газ по газопровода се намира в Германия, което означава, че германските клиенти могат да продължат да бъдат обслужвани.

 

"Това сочи, че отговорността за това събитие е на руснаците", допълва порталът, цитира БТА.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама